Hogyan ismerjük fel az igazi, kiváló minőségű japán Matcha teát - Útmutató

 

Már több mint 800 éves hagyománya van a matcha tea feldolgozásának

 

Az első tealeveleket tavasszal szedik. A mezőt három hétig hálókkal takarják le, hogy a növény a napfény hiánya miatt nagy mennyiségű klorofillt termeljen, ami a matcha tea smaragdzöld színét adja. A kiváló minőségű eredeti matcha tea gazdag zöld színének fő oka tehát a hálókkal letakart földek. Ugyanakkor általában csak a növény tetején lévő legfiatalabb és legzöldebb leveleket szedik le kézzel.

 

Granitmalmokban termelik a matcha teát 

A levelek betakarítása után azonnal további feldolgozásra kerülnek. Megkezdődik a levelek finomra őrölt porrá alakításának folyamata. A szárítási folyamat során eltávolítják az ereket és a szárakat. A forró gőz megakadályozza az erjedést, frissen tartja a leveleket, és biztosítja, hogy minden tápanyag a teában maradjon. A levelek pépét gránitmalmokban finom porrá őrlik. A jól őrölt matcha tea olyan finom, hogy szinte elolvad a szájban.

 

 

Hogyan lehet felismerni a valódi és kiváló minőségű japán matcha teát?

 

Ha kiváló minőségű, valódi matcha teát keresel, amely egyszerre nyújt kiváló ízélményt és egyedülálló, bizonyítottan jó hatással van a szervezetre, nem valószínű, hogy megelégszel a nem Japánból származó helyettesítő és gyengébb minőségű hamisítványok kínálatával. Hogyan tájékozódjon és találjon minőségi eredetit?

   Tanúsítványok és tesztek .

Az említett matcha tea vannak terméktanúsítványai?  Van organikus minősége?  Az eladó szigorúan teszteli a gombákat, növényvédő szereket, nehézfémeket és e. coli baktériumokat? Ezeknek a megerősítéseknek valóban rendelkezésre kell állniuk a kiváló minőségű valódi matcha tea esetében.

 

   A tea eredete

A gyártó vagy az eladó megadja a tea eredetét?  A csomagolt tea származási információ nélkül megkérdőjelezhető, érdemes más termék után nézni.

 

 

  

A minőség ellenőrzésére van egy egyszerű teszt

Az őrölt matcha tea minőségét a következő teszt mutatja meg: szórj egy kis matcha teát egy darab fehér papírra, majd futtasd végig az ujjadat a halmon magad felé, és figyeld meg, hogy tömör-e a vonal. A gyengébb minőségű tea vonala egyenetlen és rövidebb. Az ujjad alatt akár a babok méretét is érezheted. Ezzel az egyszerű teszttel felismerheti a matcha tea feldolgozási minőségét. A helytelenül őrölt matcha tea durvább és a szemek túl nagyok, ezért a vonal is rövidebb. A valódi matcha teát csak a pépből őrlik, szárak nélkül, hagyományos gránit őrlőkben.

.

<

 

Ha a leveleket a tanninokkal együtt egészben őrlik, a tea kellemetlenül keserű, színe pedig a bézstől a barnáig terjed. Az igazi matcha teának:

  • deli ízű és nem lehet keserű
  • .
  • intenzív zöld színű legyen

 

A matcha tea csomagolása fontos

.

A levegő és a fény a japán matcha zöld tea legnagyobb ellenségei. Gyorsan rontják a matcha tea minőségét, színét, ízét és aromáját. Ezért a matcha tea csomagolása nagy jelentőséggel bír a termék minősége szempontjából. A nagyobb csomagolásban a tea nem kap kellő védelmet, és néhány nap alatt elveszíti színét, ízét és aromáját. Az ideális megoldás ezért az, ha a teát egyedi adagokba csomagoljuk, a zacskó pedig tökéletesen védi a teát a levegőtől és a fénytől.

<

A Matcha Tea márka az igazi eredetit importálja Japánból

 

A Matcha Tea márka eredeti feldolgozott Matcha teát importál közvetlenül a japán teaültetvényekről. Garantáljuk a 100%-os organikus minőséget, amit 9 különböző minősítéssel igazolunk, és a tea megfelel az EU legszigorúbb értékesítési határértékeinek. A Matcha tea feldolgozása során nem történik fermentáció, és nem adunk hozzá színezéket, adalékanyagokat vagy tartósítószereket. A Matcha teánk előállításához szükséges teát organikus körülmények között termesztjük, ésminden egyes tételt rendszeresen tesztelünk egy speciális laboratóriumban a növényvédő szerek, gombák, e.coli baktériumok és nehézfémek jelenlétére. Aktívan törekszünk környezetbarátabb termelési megoldásokra, és igyekszünk minimalizálni a szénlábnyomunkat (például FSC minősítésű papírcsomagolást használunk). Minden adag matcha teát légmentesen lezárt zacskóba csomagolunk, hogy a kicsomagoláskor maximális frissességet és kiváló ízt biztosítsunk.

 

 

A matcha tea egyedülálló hatásai

A matcha tea magas klorofilltartalma miatt tele van antioxidánsokkal és aminosavakkal. Mivel a matcha teát nem főzik, hanem egész, porrá őrölt leveleket iszunk, szervezetünk maximálisan fel tudja venni ezeket az antioxidánsokat. A matcha tea A-, C- és E-vitamint, nyomelemeket és akár 30% rostot is tartalmaz. A matcha tea serkenti az agyműködést, javítja a koncentrációt és energiát biztosít, amely 3-6 óra alatt szabadul fel. Egy csésze matcha tea olyan, mint 10 csésze klasszikus zöld tea. A valódi, eredeti japán matcha tea szabályozza a vérnyomást és a vércukorszintet.

.

.