Nincs energiád? Próbáld ki a matcha teát kávé helyett

 

A mai világ rohanó, és sokan rendszeresen fogyasztunk olyan italokat, amelyek a hiányzó energia pótlását ígérik. Talán a legnépszerűbb energizáló italunk a kávé. Ez az ital azonban mellékhatásokkal járhat. A japán zöld matcha tea nagy mennyiségű energiát biztosít, de olyan előnyökkel, amelyek könnyedén túlszárnyalják a kávét.

 

Vigyázz a kávé mellékhatásaira

A kávé nagyon népszerű élénkítőszer, amely gyors és koncentrált energiát biztosít számunkra. A kávéban található koffein hatása mindössze 15-30 perccel a fogyasztás után éri el a csúcspontját. A koffein hatása azonban ugyanilyen gyorsan eltűnik, és az ezt követő gyors csökkenés fáradtságot és kimerültséget okozhat a szervezetben. Persze, ihatunk még egy kávét, és még egyet, de akkor egy olyan körforgásba kerülünk, ami sem a pszichénknek, sem a szervezetünknek nem tesz jót.

 

 

A matcha tea erős, fokozatos és hosszan tartó energiát biztosít!

 A gyors ébredéshez a kávé jó választás, de ha hosszabb ideig tartó energiadózisra vágysz, a matcha tea okos és kíméletes választás. A matcha tea a kávéhoz hasonló mennyiségű koffeint tartalmaz,de az aminosavaknak köszönhetően fokozatosan és jelentős ingadozások nélkül szabadul fel.

.

<

A kávéval ellentétben az energia stabilan és hosszabb ideig, akár 6 órán keresztül is felszabadul.

 

A matcha tea fogyasztása tehát kíméletesebb az emberi szervezet számára, és a végeredmény az elvárt energia formájában egyértelműen pozitívabb a szervezetünk számára.

 

A matcha tea nagy előnye, hogy kíméletes a szervezetünkhöz

Mivel a kávé egyszerre nagy mennyiségű, gyorsan ható koffeint pumpál a szervezetünkbe, ez az energiarobbanás zavart okozhat a szervezetünkben, ami izzadással, remegő kézzel, szívdobogással vagy akár túlpörgéssel és idegességgel is járhat. Ezzel szemben a japán matcha tea&nbsp olyan hatóanyagokat és aminosavakat tartalmaz, amelyek lelassítják a teában található koffein lebomlását, és hatékonyan védik szervezetünket ezektől a kellemetlen mellékhatásoktól.

 

A matcha tea javítja a koncentrációt és megnyugtatja az érzékeket

A kávéval ellentétben a matcha tea mosolyt csal az arcodra, és elősegíti a koncentrációt anélkül, hogy fáradtságot okozna. Az aminosavak egyedülálló kombinációjának köszönhetően, amelyek élesítik az érzékeket és elősegítik a koncentrációt, a matcha tea különösen népszerű a diákok körében. A kiváló minőségű matcha tea csökkenti a fizikai és mentális stresszt, és elősegíti a dopamin és a szerotonin boldogsághormonok termelődését.

 Egy adag japán matcha tea után egész délután nevetni fogsz, és semmi sem fog kibillenteni az egyensúlyodból. 

 

A matcha tea természetes antioxidáns

A valódi japán matcha tea nagy mennyiségű antioxidánst, klorofillt és katechint tartalmaz. A matcha tea gyártási folyamata megköveteli, hogy a leveleket a napfénytől védjék, ami fokozza a klorofill termelődését. A klorofillt a növények életvizeként is ismert, és ez adja a növények jellegzetes zöld színét. A benne lévő anyagoknak köszönhetően a matcha tea segít a szervezetünknek lebontani a káros anyagokat, például a nehézfémeket és a különböző méreganyagokat. Amikor matcha teát iszunk, akkor az egész, finom porrá őrölt levelet isszuk, nem csak a kivonatot, így a szervezetünk maximálisan fel tudja venni ezeket az antioxidánsokat. A matcha tea A-, C- és E-vitamint, nyomokban ásványi anyagokat és akár 30% rostot is tartalmaz.

A matcha tea tehát az immunrendszer megfelelő működését is elősegíti.

 

A matcha teát több mint 800 éve ugyanúgy dolgozzák fel

A teaföldeket a szüret előtt néhány héttel hálóval takarják le, hogy csak kevés napfény érje a leveleket. Csak a legfiatalabb és nagyon zöld leveleket szedik le. A szárítási folyamat során az ereket és a szárakat eltávolítják, és csak a levelek pépét őrlik finom porrá gránit malmok segítségével. Ez a feldolgozási módszer évszázadok óta változatlan. A matcha teát pontosan ugyanabban a formában élvezheti, ahogyan a japán császárok és szamurájok élvezték.

 Mikor matcha teát iszunk, a finom porrá őrölt tealevelet isszuk.

 

A kávét és a matcha teát kombinálhatod, de óvatosan

A cikk célja természetesen nem az, hogy lebeszélje vagy akár el is tiltsa a kávé szerelmeseit kedvenc italukról. Ha szereted a kávé illatát és ízét, vagy ha kedveled a gyors és magas koffeintartalmát, nem kell lemondanod róla. Ha matcha teával szeretnéd gazdagítani az itallapodat, akkor javasoljuk, hogy óvatosan kombináld ezt a két italt. Ideális például egy csésze illatos kávé reggel és egy jó matcha tea ebéd után, vagy fordítva. A kávé és a matcha mindkettő más-más típusú koffeint tartalmaz (szabad vagy kötött), és együttes hatásuk nem biztos, hogy jót tesz a szervezetednek.

 

 

A matcha tea elkészítése gyors és egyszerű

Elég hozzáadni a vizet, néhány másodpercig rázni egy shakerben vagy más zárható üvegben, és már kész is. Ha az italt friss gyümölcslével vagy mézzel ízesíted, máris egy természetes antioxidánsokkal teli vitaminbombát kapsz. A finomra őrölt matcha tea ezerféle formát ölthet. A hideg matcha tea nyáron frissítő, télen pedig melegítő hatású.

 

Keresd az igazi, japán és kiváló minőségű matcha teát! Ne elégedj meg a helyettesítővel!

Ha kiváló minőségű, eredeti matcha teát keresel, amely egyszerre nyújt kiváló ízélményt és kivételes, bizonyítottan jó hatást a szervezetre, valószínűleg nem akarsz megelégedni a kínálatban lévő gyengébb minőségű helyettesítő és hamisítványokkal.   Ha tudni szeretnéd, hogyan lehet megkülönböztetni az igazi matcha teát a helyettesítőktől, olvasd el a cikket.